dilluns, 14 d’octubre del 2024

UNA ESTRANYA BELLESA

THE INNOCENCE MISSION – “MIDWINTER SWIMMERS”

A LA VISTA

A vegades comentem amb la gent propera, que el millor que podem fer és crear el nostre propi món, lluny de tota la brutícia que ens envolta i que se’ns evoca a sobre dia sí, dia també. 

Protegir-nos, allunyant-nos d’aquest món miserable, ple de guerres, mentides i hipocresia. Construir-nos un refugi i defensar-lo amb totes les armes. Escoltant els discos de The Innocence Mission hi torno ha pensar. També penso si ells ho han aconseguit. Perquè les seves cançons transmeten una sensació tant de pau difícil de descriure. Perquè son senzilles, perquè no son complicades, no hi ha estratègies ni estupideses monumentals com l’IA. Em fa mandra fins i tot escriure-ho sencer.

I sí, Karen Peris, Don Peris i Mike Bitts, amics des de l’escola, ho han tornat a fer. De moment amb un primer tall d’avançament del seu tretzè disc. L’àlbum es diu Midwinter Swimmers que sortirà a finals de novembre via Bella Union

La cançó, This Thread Is A Green Street que segons explica Karenés una espècie de visió del paisatge, com un món de portes, que ens permeten localitzar i d’alguna manera sentir-nos a prop de les persones que trobem a faltar’. I afegeix ‘La força transportadora de les escenes amb les que ens podem trobar, inclús en objectes quotidians: un fil de cosir quan estic sorgint una peça de roba, podria recordar-me un plànol de carrers. Això va ser una de les coses que em va fer gravar aquest disc. Trobar aquest sentiment dins del so i trobar la bellesa de les cançons de la nostra infància dels anys 70. Hi ha una recerca en la gravació que se’m continua escapant. En el bon sentit’.


El vídeo que l’acompanya va ser creat per ella utilitzant aquestes idees i unint fons de mapes i les robes com un món de portes. #Aquest fil que tornarà a arreglar la màniga, és un carrer frondós pel que camino, entre núvols, dient en veu alta que t’enyoro, que t’enyoro#. Un far en mig de la tempesta? És increïble com la música d’Innocence Mission pot reconfortar.





          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada