diumenge, 6 d’octubre del 2024

PROVAR i TROBAR

BONDO – “HARMONICA”

A LA VISTA

Les seves cançons sembla que circulin per aquell punt previ a que els instruments acabin fulminats a trossos.

És com mantenir el pols amb la realitat. Bondo son la calma abans de la tempesta. A punt de petar-ho si fa falta. Aquest esperat segon àlbum de la banda de Los Angeles, sortirà a mitjans de mes via Day End Records i es dirà Harmonica. És la continuació de Print Selections, el disc amb el que van debutar llançat l’any passat pel segell experimental italià Quindi Records.

Practiquen un slowcore on la guitarra, el baix i la bateria es fusionen detonant melodies que s’enganxen i desenganxen sense necessitat de coles barrejades amb dissolvent. Han experimentat en nous terrenys on el soroll queda aglutinat i més compacte.


De moment comparteixen un parell de talls, Triple Double i aquest Bibbendum. Sobre aquesta, el grup ha comentat: ‘Gravada en una sola toma, vol demostrar com Bondo manté el procés natural, sense pensar-s’ho massa i tractant de mantenir el sentiment el més inalterat i cru possible. Urgent i sense presses a la vegada, presenta una construcció amb un contrapunt de guitarra, retroalimentació a base de delay (retard) i una sirena dub d’efecte panoràmic i eco intens. Sense veus, la cançó crea el seu propi món de guany i saturació: un motor calent, quatre pneumàtics girant, Bibbendum, l’home Michelin’. A això ens referíem amb lo d’experimentar nous terrenys slowcore.





            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada