dijous, 24 de novembre del 2011

TERRA DE GEGANTS - LAND OF THE GIANTS

Desconec si al Baix Llobregat hi ha algun afeccionat a les series de ciència ficció dels anys seixanta i li va servir d’inspiració pel seu parc de “gegants” Em refereixo al “Catalunya en Miniatura”, però ens pot servir de referent si volem saber com es podien sentir els tripulants de l’Spindrift, aquella nau que es va extraviar en un vol que els duia de Los Angeles a Londres, apareixent en un planeta on els seus habitants feien dotze vegades la seva grandària. 

La sèrie, creada pel geni en la matèria Irwin Allen, gaudia d’una estètica i efectes especials extraordinaris que servien d’escenari als seus protagonistes, la tripulació formada pel capità Steve Burton i tota la colla que l’acompanyava en aquell fatídic viatge, homes decidits així com les dues noies, a l’alçada de les circumstàncies tal i com pertocava en aquella època de canvis, Betty, l’hostessa, interpretada per Heather Young i la Valerie que interpretava Deanna Lund. Estrenada per la cadena ABC el setembre de 1968, es van rodar 51 episodis que van ser emesos en dues temporades.

Hi ha moltes especulacions sobre quin era o què representava aquell planeta misteriós on havien anat a parar. Però això, com tants i tants altres detalls, son part de la seva màgia i originalitat. La meva teoria però, va per un altre banda. Com ens sentim qualsevol de nosaltres quan, per culpa d’un bucle accidental, ens hem de posar en mans dels administradors de l’Estat i hem de fer un aterratge forçós en l’increïble món de les normes, tràmits, expedients i paperassa en general?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada