divendres, 25 de febrer del 2022

ARRIBEN LES MEMÒRIES DE BOBBY GILLESPIE

BOBBY GILLESPIE - UN CHAVAL DE BARRIO

traducció de: Ibon Errazkin

edita: CONTRA – gener 2022

títol original: BOBBY GILLESPIE – TENEMENT KID (2021)

456 pàgines – 1a. edició en espanyol

LLIBRE

Està arribant a les llibreries, el llibre autobiogràfic d’una de les “patums” britàniques per excel·lència, el de l’escocès Bobby Gillespie.

Tocat per l’encanteri del pop, anant en pantalons curts ja apuntava que lo seu seria criar pèl entre músics i tot el que se’n deriva. Va ser un més de la generació que va viure un abans i un després al veure als Pistols i a The Clash. Colant-se per allà on podia, portant cafès o fent de roadie de bandes com els Altered Images – infravalorada banda new wave de Glasgow – va tenir clar que lo seu era això. Prenent-s’ho ja tot lo seriosament que podia, va formar part de The Wake, compartint alguna cosa més que el segell Factory amb New Order, abans de figurar amb els primers Jesus And Mary Chain, participant el 1985 en l’elaboració d’un dels àlbums de la quintaessència del noise, Psychocandy.

(fot Glasgowist)

Mentre tot això rodava, amb el seu amic Jim Beattie anava tramant el que havia de ser una les més grans llegendes de l’escena indie dels 80 i l’alternative-dance dels 90, amb els immensos Primal Scream. El llibre, està construït en quatre parts, sent la darrera, a mode de final de festa, la gira de l’estiu de 1991, just abans de l’explosiu llançament d’Screamadelica i que tot s’enfonsés al seu pas. Acabament que deixa la porta oberta a una anunciada segona part. 

Aquestes memòries son una molt entretinguda història, llàstima que li hagin posat el pitjor títol possible. No hi havia una altra fórmula per dir-li que chaval? Amb lo bonic que queda pibe o pipiolo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada