dijous, 17 de febrer del 2022

EXEK, POST-PUNK EN CIRCUMVAL•LACIÓ

NOU REGISTRE

Si existeix un so per aquests darrers anys, el de finals del primer quart de segle, seria el que fan la banda de Melbourne. Amb una cadència sinuosa, subtil, van plens de misteri i no es deixen penetrar amb facilitat.

Aquesta característica col·loca a EXEK en un lloc de privilegi. La circulació d’un episodi a un altre, aquell temps d’espera, precisa d’unes composicions dúctils i delicades. Just el que s’escola pels canals del seu quart àlbum, Advertise Here, editat via Castle Face Records a principis de mes. 

La introducció de The Mains ens situa en el compartiment d’oxigenació per, amb les primeres notes d’(I’m After) Your Best Interest, tancar escotilles i prendre seient. De la mateixa manera que si fem girar “la roda de Newton” amb els set colors, el vermell, el taronja, el verd, etc. s’acaba veient el blanc, la mescla de influències de EXEK, el kraut, el jazz, hip hop, no wave, etc. acabem escoltant aquest triomf eclèctic. La monòtona veu d’Albert Wolski, posada sobre Sen Yen For 30 Min Of Violin, va donant el missatge: Not so fast, young Arbogast – This is a medical condition that wouldn’t last long where I come from – Make an educated guess – Without formal training, now confess – That these lucky charms have no meaning and do nothing like the rest. El mantra de Beyond Currency ens manté encara en estat vibracional. ID’ed ens dona la benvinguda al punt de sortida amb Hiding A Smile com a epíleg. I així tot.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada