dimecres, 16 de febrer del 2022

THE DELINES, BONJOUR TRISTESSE

NOU REGISTRE

The Delines han fet entrega d’un nou àlbum per satisfacció dels fabricants de xarops escocesos. No aptes per a gent amb instints depressius o suïcides.

Es diu The Sea Drift, nou noves cançons (descomptant les dues instrumentals) que de la mà del binomi Willy Vlautin (Richmond Fontaine) i Amy Boone (The Damnations) traspuen intensitat terrenal. Amb ells dos, la confecció del clima de bar amb la barra de perdedors i derrotats, queda llesta per ser ocupada. 

Els ajuden Freddy Trujillo (veu, baix) i Sean Oldham (veu, bateria), tots dos companys a Richmond Fontaine, i Cory Gray (trompeta, teclats). Com a The Delines, es van estrenar amb Colfax (Decor Records – 2014), per continuar amb Imperial (Decor Records / El Cortez Records – 2019). És ara amb aquest fastuós The Sea Drift, publicat via Jealous Butcher Records i amb Boone recuperada del tot del seu accident, que passen a l’status de veneració i reconeixement.

Amb una fidelitat de pinzell fi, continuen descrivint les alegries de la vida. Des de Little Earl, la cançó que obra el disc, inspirada en el soul de Tony Joe White i que parla de dos germans que es veuen enredats en un atracament en un super i que acaba com el rosari de l’aurora, fins aquest Kid Codine. El vídeo, fantàsticament filmat per Gregg Schmitt en el barri de St.Johns de Portland i que protagonitza la mateixa Boone, vol reflectir una història verídica, que va començar en un local que es deia Al’s Bar, en una gira de Richmont Fontaine per Los Angeles i Kid Codeine vol reflectir el personatge principal. Una ballarina drogoaddicta del club d’striptease on el propietari de la sala els va convidar després del concert i que aquest coneixia. ‘No havia pensat en ella en anys, però mentre escrivia les cançons d’aquest àlbum, em vaig despertar un matí, em va venir de cop i vaig escriure la cançó’ explica Vlautin, que afegeix que el St. Johns, el seu barri favorit, està en mig d’un gran canvi a causa de la gentrificació i l’especulació. ‘Vam intentar que sortissin els llocs antics, molts d’ells tancats i a punt de anar a terra, a més soc un fanàtic del boxa i volia incorporar a Andy Kendall “The Scappoose Express” un dels boxejadors més famosos de la zona que com Kid Codeine, ara son només dos fantasmes en una ciutat en transformació’. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada