dilluns, 29 d’abril del 2013

BARS ANYS 80

La pàgina digital de la revista italiana d’art i disseny Domus, recupera un article publicat l’any 83 sobre la tendència emergent en aquella dècada, de muntar espais no tan sols amb la finalitat d’escoltar música, sinó de viure experiències mitjançant el treball dels dissenyadors d’interiors amb els calés dels pijos disposats a fer història.
 
En aquells mateixos dies, a Barcelona hi va haver un moviment molt important de sales i bars que se’n deien de disseny, definició ara poc recorrent, però aleshores dissenyar era un altra activitat nova que s’incorporava a la quotidianitat més normal. Alguns d’aquests locals eren el 33, l’Universal, el Zig-Zag, el KGB, el Si Si Si, el Seltz, el Nick Havanna, l’Standard, el Yabadabaclub, on a part d’escoltar la música predominant i assistir a algun concert memorable com el d’Anne Clark a l’Otto Zutz, et permetia sentir que formaves part de tota aquella novetat. 
 
I ho deixaré aquí.
 
Otto Zutz
  
Zig-Zag
 
 
 
Portada de la revista italiana, dissenyada per Bigas Luna inspirada en “Le violon d’Ingres” de Man Ray i amb l’actriu Valeria Marini fotografiada per Francesco Escalar pel número de març del 1996
 
 
Un altre portada, aquesta dissenyada pel músic David Byrne, pel número de desembre del mateix any
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada