dimecres, 5 de març del 2014

33⅓

LLIBRES
 
L’octubre passat van celebrar el 10è aniversari i a David Barker, l’ideòleg, se li amunteguen a sobre la taula centenars de propostes. 
 
Porten editats 90 exemplars de la coneguda col·lecció de llibres de petit format, cadascun d’ells sobre un disc concret. El primer va ser Dusty In Memphis, el 2003. El darrer, el mes passat, Selected Ambient Works Volume II d’Aphex Twin. Surt a casi 10 llibres per any. És una col·lecció que fa goig, és entretinguda i fa cultura. Tots 90 escrits per diferents autors i originalment editats en anglès per Bloomsbury Publishing.
 
 
 
El 2010, van ser editats en espanyol tres d’ells per Libros Crudos, Highway 61 Revisited, Exile On Main St., i Doolittle. El 2013, tres més, The Village Green Preservation Society, The Piper At The Gates Of Dawn i Pink Moon. Hi ha han anunciat els tres següents, Another Green World, Low i Unknown Pleasures. El 2016?
 
Si aturessin la producció anglesa i es quedessin aquí, al ritme que va l’editora espanyola trigaria 29 anys a atrapar els 90 volums, és a dir, pel 2043. Sempre que aturessin la producció, esclar. Com era allò? “En el país de los ciegos, el tuerto es rey.”
 
Anècdotes a banda, felicitacions a David Barker pels 10 anys i a Libros Crudos per la part que li toca.
 
David Barker (fot.Paul Quitoriano)

 
els 6 exemplars editats en espanyol
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada