diumenge, 30 de març del 2014

DRUMMING LIVE

ROSAS & ICTUS
 
MERCAT DE LES FLORS – BARCELONA
 
DEL 27 AL 30 DE MARÇ
DANSA
 
Aristòtil deia que ‘la bellesa podria ser la proporció de les parts amb el tot’ o ‘la unitat en la diversitat’, que m’agrada més. I a vegades passa, com amb Drumming Live de la prestigiosa companyia belga Rosas d’Anne Teresa De Keersmaeker.
 
Una peça de dansa contemporània representada per tretze ballarins i que l’Ictus Ensemble – aquesta vegada especialment interpretada per músics de l’ESMUC – interpreta a partir de la composició de la peça Drumming composta entre el 1970 i 1971 per Steve Reich, un dels pioners del minimalisme al costat de John Cage o La Monte Young, resolta amb percussió, flauta i veus i que per mitjà de l’acceleració, els músics desestabilitzen la interpretació donant peu a tota una sèrie de cànons que es van succeint entre ells. 
 
 
 
Com es pot llegir en el fulletó que reparteixen, només quan els tambors es queden en silenci i els cossos deixen de moure’s l’espectador és conscient del que ha vist: un viatge increïble, una onada de dansa i so en estat pur, un cicló d’energia vital.
 

 
 
Interpretació per part de The Cole Conservatory New Music Ensemble dirigit per Dave Gerhart – vídeo editat per Rychard Cooper:
 



 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada