dissabte, 15 de març del 2014

ROGER MANNING – ROGER MANNING / 1988 (SST RECORDS)

DISCOS
 
Va ser un dels primers de l’anomenada escena anti-folk al costat de gent com Lach o Brenda Khan. Va començar a tocar en clubs de Nova York a principis dels anys vuitanta, però on més a gust es sentia era tocant al carrer o al metro i entre una cosa i l’altra es va anar fent un nom a la ciutat fins que la discogràfica SST Records fundada per Greg Ginn de Black Flag va apostar per ell amb total encert, editant-li aquest immens primer treball l’any 1988. 
 
 
 
insert
 
 
Combina cançons sol amb la guitarra o acompanyat per Jason Goodrow al baix i Steve Dansiger a la bateria. Arrenca amb #14 Blues, un tema que et fa saltar de la cadira per la seva contundència i que et llença a través d’onze cançons més a saltar per una cascada d’un riu desbordat. És emergència, excitació, és un entusiasme imparable carregat de raó. 
 
Donat el nivell de qualitat de les cançons de Manning i el seu caràcter cercador, va ser dit i fet que s’embarqués en una gira que el va portar a tocar per tots els Estats Units i puntualment per Europa gairebé sempre amb la seva acústica amplificada. Mentre, continuava escrivint i component de manera que va poder editar dos discos més els anys 1993 i 1995 que, igual que el primer disc, van sortir tan sols amb el nom de Roger Manning. Sense deixar mai la música, es guanya la vida en publicitat i com a dissenyador web.
 
Nova York – juny 2008 (fot.Patty H.)

          
The viewpoint conveyed in the dense lyrics is shaped by a life of hitchhiking, street singing, low-income living, disgust with authority, and pondering the mysteries of love and beauty”. Roger Manning
 
 

 
 #14 Blues filmat al metro de Nova York (Dave Fleischer)
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada