dimecres, 24 de gener del 2018

COM UNES COMUNES, PERÒ NO

PER APRETAR A CÒRRER

Amb el tema dels apartaments turístics legals o il·legals a primera línia de foc i el fenomen de la gentrificació davant de casa, el projecte Scholarship, consistent en construir uns espais especialment dissenyats, en aquest cas per a set estudiants tailandesos amb dificultats financeres, em sembla espantós. L’objectiu dels dissenyadors era millorar la comunicació i les relacions humanes (sic), permetent als set ‘conillets de índies’, beneficiar-se d’una vida personal compartida i créixer en un ambient de comunitat, mantenint alts estàndards de servei i seguretat. Oju.




Disserten sobre que el projecte està fortament lligat al ”a veure què passa”’ (en diuen experimental) i també molt arrelat a la realitat contemporània. Probablement alguna cosa així serà cada vegada més habitual – diuen els experts – tenint en compte que d’aquí 15 anys totes serem companyes de pis. Els que es dediquen a matar el temps com poden o fent estadístiques, ens fan saber també, que per les mateixes dates, el 70% de les personetes d’aquest món, viurà en ciutats i, d’aquestes, sobre uns 2.000 milions, milió amunt, milió avall, no podrà comprar un pis o casa pròpia. Bravo! El projecte és obra de Fabrica, Benetton Group i patrocinat per AP (Thailand) Public Company Limited. Disculpi, scholarship no, scholar-shit.

Molt abans de la irrupció dels hippies hi va haver alguna cosa semblant, però va ser evidentment al llarg dels anys seixanta i sobretot dels setanta, quan ningú s’estranyava pel fet de crear i anar a viure en espais que es compartia gairebé tot. Fins i tot aquí n’hi va haver d’aquestes iniciatives amb cara i ulls. I se’n deien: 

COMUNES 


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada