dijous, 11 de gener del 2018

LEGITIMA DEFENSA O MORALITAT VICTORIANA?

DINÀMIQUES DE MASSES

Terreny abonat per deixar-hi la pell: la Deneuve i altres dones franceses, com la cantant Ingrid Caven, la cineasta Brigitte Sy, l’escultora Gloria Friedmann, la il·lustradora Stéphanie Blake o l’escriptora Catherine Millet, i així fins a un centenar, han llançat un manifest publicat a Le Monde on critiquen severament a les promotores de la que en cercles propers a elles, ja han titulat com a una nova ‘caça de bruixes’.



‘La violació és un delicte. Però el coqueteig persistent no ho és, ni la galanteria una agressió masclista’. Afirmen que el moviment #MeToo ha portat una campanya d’acusacions públiques que han posat a persones que no ho mereixen al mateix nivell que els violadors i delinqüents sexuals sense que tinguin l’oportunitat de defensar-se. ‘Aquesta injustícia té víctimes, homes als que com a càstig no se’ls permet exercir la seva professió, son forçats a renunciar-hi, quan l’únic que han fet de dolent va ser tocar un genoll, intentar donar un petó o parlar de coses amistoses’.

Una de les argumentacions que fan servir és que amb la campanya en comptes d’elogiar a les dones, les han posat al servei dels interessos dels ‘enemics de la llibertat sexual, d’extremistes religiosos, dels pitjors reaccionaris’ i dels que creuen que les dones son persones diferents que demanen ser protegides.



Opinen que el resultat acabarà per acotar la llibertat d’expressió i sexual, posant exemples com el d’algunes editorials on actualment estan demanat que els personatges siguin menys sexistes o el d’una llei a Suècia que farà que sigui obligatori que hi hagi consentiment exprés abans d’una relació sexual. ‘Un pas més, i dos adults que vulguin anar al llit junts, primer hauran d’omplir a través del mòbil un document que estableixi el què accepten i el què no accepten a l’hora de posar-s’hi’.

Exhorten a les dones a no instal·lar-se en el paper de víctimes perpetues. ‘No som només un cos. La nostra llibertat interior és inviolable. I aquesta llibertat que atresorem, no pot existir sense riscos ni responsabilitats’. 

Ojo que al final resultarà que tot això del #MeToo o del #BalanceTonPorc, no serà més que una campanya promoguda des dels caus ultradretans. El temps ho dirà. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada