dilluns, 28 de setembre del 2020

CODE, TORNEN A NAVEGAR

A LA VISTA

La vida és així de capritxosa. I per què no? El quartet anglès Code, el 1995 va editar The Architect – en el prestigiós segell independent de música electrònica i experimental Third Mind Records – un disc que es va col·locar a les cubetes dub-techno i Leftfield, còmodament

Els 25 anys que han passat des de la seva edició li han fet sortir algunes arrugues. Però el cas és que, igual que a algunes persones, l’afavoreixen. Tant és així, que a un parell de perspicaces discogràfiques no se’ls hi va escapar el detall i van posar-se en contacte amb la banda per una re-edició. La qüestió els va fer pensar en reactivar-se per possibles futurs aspectes pràctics. Començar a remenar àudios conservats en antics arxius digitals, gravacions posteriors al debut i que no van arribar a veure mai la llum, i acabar d’engrescar-se va venir sol. Si és que quan hi ha ganes, tot flueix.

El nom Ghost Ship se’ls hi va acudir fent un paral·lelisme amb el vaixell de càrrega Alta, a la deriva per l’Atlàntic i desaparegut més d’un any, que va aparèixer intacta a les costes de Irlanda. ‘L’analogia ‘a la deriva en el temps’ ens va atraure, i d’aquí el títol del disc’, expliquen. Al carrer a primers de novembre via Lo-Tek Audio Ltd.




2 comentaris: