dijous, 3 de setembre del 2020

GENT EXPANDIDA A L’AGOST

TRASPASSOS

Aquest mes d’agost, transcorregut en l’agradable antiga normalitat, en una ciutat amb molt pocs pixapins i encara menys guiris, en l’apartat de marxes de famosos, o casi famosos, el moviment que hi ha hagut tampoc ha sigut per tirar coets

A part dels de Manuel Alférez Canos dels Decibelios i Jaume Triay dels Cerebros Exprimidos, tots dos traspassats el dia 25, amb 65 i 56 anys respectivament, hem d’afegir d’altres. Per exemple el de David Cort, que va marxar encara fora del mes, el 31 de juliol, amb 85 anys. Va ser cofundador del col·lectiu Videofreex, juntament amb Parry Teasdale i Mary Curtis, després de que Cort i Teasdale es coneguessin al festival de Woodstock. Va ser un dels grups més combatius de vídeo-art les dècades dels 60 i 70. 

David Cort

Jan Savage, en realitat Buck Jan Reeder, amb 77 anys, membre de la mítica banda The Seeds de Los Angeles, traspassava aquest dia 5.

Jan Savage

El dia 10 ho va fer Toni ‘Vesper’ Brossa, amb 65 anys. Va participar amb el saxo en el poc conegut disc L’Home Reanimat (1982 – Edigsa) de Suck Electronic i va ser membre actiu de la vida cultural de la Garrotxa.

El 13, de l’escola post-Coltrane, Steven Mark ‘Steve’ Grossman. Amb el saxo, amb tan sols 19 anys, va substituir a Wayne Shorter en la banda de Miles Davis, abans de continuar una fructífera carrera.

Steven Mark ‘Steve’ Grossman

El mateix dia, el pintor i escultor de Monistrol de Calders, Josep Puigmartí, amb 88 anys, especialment actiu els anys 60, 70 i 80 en el camp del surrealisme.

Josep Puigmartí i Valls

L’endemà Peter Frederick ‘Pete’ Way. Va tocar amb UFO del 1969 al 1982 i després va anar entrant i sortint. Tenia 69 anys.

El dia 17, el guitarra dels fantàstics Supersuckers i The Hangmen, Ron ‘Rontrose’ Heathman.

Ron ‘Rontrose’ Heathman

El també guitarra Jack Sherman, dels dos primers àlbums dels Chili Peppers. El dia 18, amb 64 anys.

El mateix dimarts, Roger Quigley, als 51 anys, músic anglès membre de l’interessant banda At Swim Two Birds i The Montgolfier Brothers.

El dia 22 traspassava Walter Lure, amb 71 anys. Va tocar la guitarra amb els Heartbreakers de Johnny Thunders. Evidentment se’l pot escoltar al famós L.A.M.F. del 1977.

Walter Lure
(foto Erica Echenberg/Redferns)

Per finalitzar, un no-music. El dia 26, el dibuixant Joseph ‘Joe’ Ruby amb 87 anys. Va donar vida als personatges d’Scooby-Doo, la més coneguda de totes en les que hi va posar el seu talent. Fins d’aquí a uns dies.

Joseph ‘Joe’ Ruby

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada