diumenge, 18 de juliol del 2021

LYDIA LUNCH, THE WAR IS NEVER OVER

'GOOD LUCK FIGURING ME OUT'

DOCUMENTAL

Dintre de la situació del 7è art – dels altres millor ni parlar-ne – a més de ser surrealista, t’has de barallar per trobar distribuïdor. Amb esforç, persistència i molta sort, potser el trobis. 

És el preu per qualsevol altre producte que no surti de les grans corporacions mediàtiques com les indecents Amazon o Netflix. Ha sigut el cas del documental The War Is Never Over, que parla dels inicis de Lydia Lunch amb Teenage Jesus & The Jerks o amb 8 Eyed Spy, el seu paper en la no wave, la seva producció en diferents àmbits i les posteriors col·laboracions amb Nick Cave, Alan Vega, Rowland S. Howard i Sonic Youth. El documental l’ha dirigit la seva amiga de sempre, Beth B i va ser presentat en el DOC NYC Fest de 2019.

Aquest divendres, l’In-Èdit BCN va donar senyals de vida anunciant-ne la celebració del 28 d’octubre al 7 de novembre. Les dates son les més o menys normals, fora de l’estat de guerra. L'escenari seran els cines Aribau i evidentment, una part també online, no fos cas. Els organitzadors van aprofitar per fer un petit avançament de programació, on s’inclou aquest documental sobre Lydia Lunch. Sumat al fet que la polifacètica interpret acaba de fer 62 anys, tenim dues notícies per estar contentes. 

Arrel d’una sèrie de passes a l’IFC de Nova York en una entrevista deia: ‘No soc, ni he sigut mai, músic. Soc una conceptualista. Per mi, un acord és alguna cosa que poso alrededor del coll d’alguna persona si la vull tirar per la finestra’. Anem bé, i afegia: ‘Soc tan home com dona. Soc tan submisa com dominant. I soc tan sublim com ridícula. Bona sort descobrint-me’.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada