dimarts, 19 de desembre del 2023

AVIAT, CATARSI COL•LECTIVA

FRIKO – “WHERE WE’VE BEEN, WHERE WE GO FROM HERE”

NOU REGISTRE

El seu nom està generant l’expectació dels episodis fulminants. Des d’una actitud prudent que dóna confiança, Friko continua en ascendent.

Son Niko Kapetan (veu, guitarra) i Bailey Minzenberger (bateria), destacats membres de l’escena DIY de Chicago. Completa la banda Luke Stamos (baix). Porten funcionant des de 2019, encara que els tres, es coneixen de fa anys.


Provenen de famílies de valors musicals, per exemple, Niko, a secundaria ja tocava en bandes: ‘El meu pare li agradava la música. De jove tocava la guitarra, però va acabar en el negoci dels restaurants’ explica. Pel seu costat, el pare de Bailey és guitarrista de jazz i clàssica i sa germana cantant: ‘Recordo una vegada d’excursió i escoltar una cançó a la radio. Em va impactar d’una manera que tot es va esvair i només podia escoltar la bateria’ diu.


L’any passat van llançar l’exitós EP Whenever Forever i ara, aprofitant l’empenta, debuten amb aquest Where We’ve Been, Where We Go From Here. ‘Després del primer, volíem gravar un segon EP’. Scott Tallarida, que els hi ha produït juntament amb Heba Kadry, els hi va deixar el seu estudi, però era difícil mantenir un flux de treball, donat que l’espai també el llogava per actes socials.


Anaven fent, fins que Niko i Bailey van fer Crimson To Chrome i Tallarida els va dir: ‘Aquestes cançons s’han de gravar. Així que vam acabar abandonant la idea de l’EP i ens vam posar a treballar. Vam estar una setmana seguida a Palisade Studios, i recordo que és l’única vegada que vam passar set dies seguits treballant-hi’.

Niko, en un comunicat, ens posa al corrent de les bones intencions que tenen: ‘Un dels principals objectius que tenim com a banda, és parlar sobre el que està passant ara mateix i tot el que sentim, amb una honestedat i franquesa que arribi a la gent. Esperem que la nostra música ajudi a tots a sentir-nos d’una manera que vagi més enllà de la simple reacció a les cançons’. Ja tindria mèrit. L’àlbum surt a mitjans de febrer via ATO Records.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada