divendres, 8 de desembre del 2023

PER ESTIMULAR LA IMAGINACIÓ

DEN OSYNLIGA MANTELN – “UNDER GRÖN HIMMEL”

NOU REGISTRE

Qui no ha desitjat alguna vegada desaparèixer? En un món del que només es pot sentir vergonya, posar-se sota una capa invisible i deixar que la màgia faci la resta, bé seria una alternativa.

Den Osynliga Manteln en suec vol dir la capa invisible i certament, amb la sinuosa música que destil·len la parella formada per Ola Sandberg i Fredrik Grönvall, podríem aconseguir el miracle. Van créixer al sud de Suècia i actualment viuen i treballen a Malmö. Es van conèixer a finals de la dècada passada quan un amic va presentar-los per tocar amb Klang. Quan després d’un any aquesta va aturar l’activitat, Sandberg i Grönvall van continuar junts. ‘Vaig moure el meu estudi a una cuina petita que estava a l’espai d’assaig que Fredrik compartia amb altres amics i allà continuem. Va ser allà que es va crear Den Osynliga Manteln’ explica Ola.

Grönvall se’n cuida de l’orgue amb roda fònica (influencia de Bo Hansson), la flauta, teclats i percussió. Sandberg estudia música des de la infància i acaba de completar un master en producció musical al Royal Collage Of Music d’Estocolm. Se’n cuida de la guitarra, piano, sintetitzadors, baix, saxo i bateria. Ha tret un parell d’àlbums i ha muntat dues instal·lacions de so a Suècia i Canadà.



Junts van debutar l’estiu de 2021 amb Insektsfolk i ara han llançat aquest esotèric  Under Grön Himmel, tots dos via Castles In Space. ‘El títol del disc fa referencia a la melancolia, però també a la potencial bellesa de la nostra fi del món. El somni en estat febril, representa una realitat alternativa, un altre planeta, algun tipus de canvi. Un lloc turbulent, un estat de fuga, una espècie de mort’ explica el mateix Ola. Com una evaporació a base de combinar rock progressiu, library music i downtempo





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada