divendres, 4 de juny del 2021

MICK JAGGER PREOCUPAT PER VENÈCIA

CORNUTS i PAGAR EL BEURE

Aquesta setmana a la ciutat dels canals ja s’ha pogut veure un d’aquells monstruosos vaixells carregats d’individus disposats a aplanar tota forma de personalitat cultural diferenciadora.

Artistes i personalitats internacionals han confeccionat i enviat una carta amb el nom de Decàleg per Venècia al president de la República Sergio Mattarella i al primer ministre Mario Draghi, sol·licitant que es pari DEFINITIVAMENT el trànsit de creuers per Venècia. Entre ells, és on es troba Mick Jagger, amb d’altres com Wes Anderson, Francis Ford Coppola, Tilda Swinton o Richard Armtrong, director del Guggemheim de Nova York. Proporcionen una llista de 10 punts on diuen que ens hi hem de posar per protegir ‘la integritat física i la identitat cultural’ de Venècia davant l’amenaça de que es torni  a la situació d’abans de les restriccions amb la massificació turística.

Les alarmes han acabat saltant al veure com treia el nas el MSC Orchestra pel canal Giudecca de Venècia la matinada d’ahir. És el primer d’aquests rebenta-ciutats, després de 17 mesos de pau i tranquil·litat pels pobres venecians. El creuer te previst salpar el dissabte amb els 650 passatgers que van baixar-hi, si a cap d’ells se li enganxa un Còvid. Varies organitzacions ecologistes i no ecologistes, els hi tenen preparat un sorollós comiat.

(fot JC VIENS-AP)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada