dimarts, 22 de juny del 2021

UN BOWIE EN UNA SUBHASTA D’ART EN LÍNIA

ART FAMÓS

L’estiu passat, una persona que no s’ha donat a conèixer, va adquirir per 5 dòlars canadencs una pintura de 25 x 20 cms.  en un centre de donacions. Una mena de lloc de residus, a South River, a unes 3 hores al nord de Toronto. Fins aquí, tot normal.

La persona no és un col·leccionista i senzillament la va comprar perquè li va agradar. O això diu. Un cop a casa, va mirar el llenç amb més atenció i va observar una etiqueta a la part posterior amb el nom de David Bowie, 1997 i la descripció acrilic i 'computer collage' sobre llenç

Al tenir dubtes sobre si en realitat era el que semblava que era, es va posar en contacte amb la casa de subhastes Cowley Abbott. Aquests, per autentificar-lo, van anar a buscar a l’expert en productes Bowie Andy Peters. ‘La qüestió està en que va canviar molt la seva firma al llarg dels seus 55 anys de carrera, però hi ha matisos, que els falsificadors desconeixen’ va explicar.

(fot 1995, Michael Lavine)

Es tracta d’un retrat titulat DHead XLVI i forma part d’una sèrie de 47 obres que Bowie va pintar entre 1995 i 1997, aclariria un cop fetes les gestions el mateix Rob Cowley, president de la casa i per tant, qui se’n cuida de la festa. S’esperava que la pintura aconseguís un preu d’entre 7.500 i 10.000 USD, però el primer dia que va estar a la venda, ja va superar l’import. La subhasta es tancarà aquest dijous de Sant Joan. El 2018, Christie’s en va vendre una altra de la sèrie, per 27.500 USD. Em pensava que això ja no passava. Però veig que sí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada