dijous, 17 de juny del 2021

UNDERGROUND i CONTRACULTURA EN LA CATALUNYA DELS 70

DE QUAN ES FEIEN COSES

PALAU ROBERT - BARCELONA

fins el 28 de novembre

DINÀMIQUES DE MINORIES

Sí, potser com comenta alguna ens repetim, però és que va ser casi la darrera exhalació cultural, abans no comences la travessia pel desert instituciocultural que encara travessem.


També és cert que l’assumpte està començant ha agafar l’aspecte de les trobades on s’acaba explicant batalletes. Tot i això, als difunts, se’ls ha de respectar i no oblidar-los. En tot cas, ara que hi ha dies per a tot, podrien posar el dia de quan érem progres i així, ja estem tranquil·les. Com una mena de dia dels difunts o del dia de sortir a la pota coixa. 


Des de primers de mes i fins no se quan de novembre, hi ha instal·lada al Palau Robert una exposició on es repassa de manera força exhaustiva i molt ben estructurada, tot el que es pot englobar en els dies en que dur els cabells llargs, viure en comunes, drogar-se o proclamar el teu amor per l’anarquia no era sinònim de ser anti-sistema. A la tele encara no ho deien i per tant, podies fins i tot caure simpàtic a alguna iaia enrotllada. Per acabar amb això, la classe política ja se’n va cuidar de liquidar-ho amb el cas Scala.


Es pot veure quan les Rambles eren de la gent de la ciutat. De quan es detestava la trampa de la subvenció. De quan no hi havia la tant abominable auto-censura actual. És veritat que tot el que es va desenvolupar aquells anys, va ajudar a que, com diu el comissari de l’exposició Pepe Ribas en el folletó, ‘moltes de les llibertats que la ciutadania considera avui normals, tenen el seu origen en les múltiples lluites d’unes persones que van passar a l’acció’. Doncs encara hem tingut sort.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada