diumenge, 20 de juny del 2021

MOUNT RECYCLEMORE

ART – DISSENY – INSTAL·LACIONS

El cap de setmana passat, tothom ja sap que es va celebrar la 47èna Cimera dels autodenominats, G7, les set cares visibles del mal.

La trobada s’engloba en la tragi-comèdia que de tant en tant representen per fer-se una foto i poder continuar amb la funció. L’escenari el van canviant. Aquesta vegada va tocar a Carbis Bay, a Cornualles. Com que lo de les manifestacions, o ja és història o les silencien tant que sembla que no se’n facin, l’artista Joe Rush amb el suport de MusicMagpie, van posar el seu granet de sorra alternatiu perquè no quedés tan evident la poca protesta per la tant valuosa visita.

(fot Hugh R. Hastings)

Alex Wreckage i Joe Rush, al davant (fot Hugh R. Hastings)

Va fer una escultura ideada a partir del Mount Rushmore que es diu Mount Recyclemore amb les cares dels 7 terroristes, que aproximadament fan 3 x 1 metres, i que va instal·lar a la platja de Sandy Acres, relativament a la vora de la trobada. Consisteix en apilar més de 20.000 peces d’aparells tecnològics fora d’us, per denunciar la creixent amenaça que tota aquesta merda representa pel ja famós medi ambient. Van treballar-hi 15 persones durant sis intenses setmanes a l’estudi que Rush te al sud de Londres. Un cop a punt, van traslladar totes les peces, un total de 12 tones, en varis camions per ser muntades a lloc. Joe Rush se’l coneix per les seves instal·lacions d’art ambiental. Ha col·laborat amb altres com ell com Banksy, Vivienne Westwood o Damien Hirst. Avui la retiren. Quedarà instal·lada a la seu de MusicMagpie a Stockport, al Greater Manchester.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada