dissabte, 9 de setembre del 2023

EL BROGIT DEL SILENCI

GATE – THE NUMBERS

NOU REGISTRE

Quan a principis dels anys 80, tant a dins com a fora de Nova Zelanda, tothom parlava del Dunedin Sound, a Michael Morley segurament li picava tot

Originari de Port Chalmers, a mitjans de la dècada dels 80 va formar part de Wreck Small Speakers On Expensive Stereos. Després va estar amb els més coneguts The Dead C. al costat de Bruce Russell i Robbie Yeats. A la vegada, ha anat traient discos en solitari amb el nom de Gate. La suma de tots els treballs fa vertigen.

Birdman Records es posa les piles i llança en vinil aquest extraordinari document sonor de Gate que porta per nom The Numbers. És un àlbum pulcra, de llustroses distorsions i oscil·lacions emocionals. Amb tot, la veu de Morley rastreja majestuosa les entranyes del nostre destí.

Enregistrat en dos dies a l’estudi de casa seva a Dunedin (Ōtepoti en la llengua original), els grinyolamens que extrau a la guitarra, el sintetitzador i la caixa de ritmes, podrien ser l’enveja de moltes bandes de punk-rock que sospiren per ser el més gamberro de la classe. El rerefons que crea, s’expandeix fins a perdre’s de vista.


Certament, hi ha una línia directa des de Wreck Small Speakers On Caro Stereos via Dead C. fins arribar a Gate. Penso que també m’he inspirat amb Double Happys (efímera banda de principis dels 80) al recordar les seves actuacions com a duo amb la caixa de ritmes. Hi Havia tal caos i anarquia en els seus concerts, amb el desig de representar el punk-rock en la seva cara més verídica, que volia veure si era possible refer aquell sentiment. Segurament també estava escoltant als Stooges i a MC5’ assegura Morley





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada