divendres, 1 de setembre del 2023

PASSEN DE TOT

TRASPASSOS / AGOST 2023

CÀNCER / ALTRES: 09

CONSEQÜÈNCIA DEL CANVI CLIMÀTIC PROVOCAT PER CULPA NOSTRA: 00

NO SABEN/ NO CONTESTEN: 07

El mes d’agost sempre afluixa, la gent no està per aquestes coses. Aquestes son algunes de les que no respecten ni que marxis de creuer a fer turisme sostenible.

El dia 4 traspassava John Gosling. Va ser l’encarregat dels teclats a The Kinks de 1970 a 1978. El 2008 es considera la data oficial de la seva retirada del mon musical. Tenia 75 anys i no s’ha fet saber la causa de la mort.

John Gosling

Dos dies després, ho feia David LaFlamme, cantant i violinista dels It’s A Beautiful Day, en un centre assistencial a Santa Rosa, Califòrnia. La causa, segons la seva filla Kira LaFlamme, problemes derivats de la malaltia degenerativa de Parkinson. Tenia 82 anys.

David LaFlamme

L’endemà, el director de cine i un dels membres de la New Hollywood de la dècada dels setanta, William Friedkin. De gran reconeixement per la industria, entre les seves grans obres es troben la dramàtica i excel·lent The Boys in the Band (1970) i les no menys sucoses The French Connection (1971) o The Exorcist (1973). Va traspassar d’una insuficiència cardíaca i pneumònia a casa seva a Los Angeles amb 87 anys.

William Friedkin (el que duu ulleres)

El mateix dia 7, el cantant i organista de R&B Toussaint McCall. El 1967 va tocar el cel amb Nothing Takes The Place Of You publicat per Ronn Records. El 1988 va fer un cameo a la pel·lícula de John Waters Hairspray amb la mateixa cançó. Va traspassar amb 89 anys a Los Angeles sense que s’hagi especificat la causa.


L’endemà, el dissenyador anglès Jamie Reid, que amb la portada pel single God Save The Queen dels Pistols llançat el 1977, amb la cara de Isabel II amb ulls i boca arrencats, va fer història. A España, li haurien fet un consell de guerra. Ha acabat amb obres seves a la Tate i al Victoria & Albert Museum de Londres i al MoMa. Va traspassar a casa seva a Liverpool amb 76 anys sense que hagin dit el com.

Jamie Reid

El mateix dia 8 el music de Detroit, Sixto Rodríguez. La popularitat, per coses de la vida, li va arribar amb el documental Searching For Sugar Man del suec Malik Bendjelloul. Tenia 81 anys i la causa no ha transcendit, tot i que feia un temps havia patit un vessament cerebral.

Sixto Rodríguez

El dia 9 d’agost, es feia un silenci per l’ànima de Robbie Robertson, membre de la mítica The Band. Ho va fer als 80 anys a Los Angeles a conseqüència d’un càncer de pròstata que li havien diagnosticat feia un any.

Robbie Robertson

El 13, Clarence Avant, conegut com a The Black Godfather, per les grans influències que tenia sobre la industria de la música negra. Entre molts altres mèrits, a més de promotor i mànager, va crear el segell Sussex Records i durant la dècada dels noranta va presidir la mítica Motown. Va traspassar amb 92 anys i segons un portaveu de la família, tranquil·lament a casa seva, a Los Angeles sense allargar-se gaire més.

The Black Godfather

Jerry Moss, co-fundador amb Herb Alpert de la potent i sofisticada A&M Records. Moria el 16 a casa seva del luxós i exclusiu barri de Bel Air a Los Angeles amb 88 anys i segons va dir la seva dona Tina a The Associated Press, per causes naturals.

Jerry Moss

L’endemà, el bateria original de la popular i estimada banda d’Stockton Pavement, Gary Young. El primer EP i l’àlbum de debut, va ser enregistrat a l’estudi Louder Than You Think, un petit local propietat del mateix Young. Tenia 70 anys i no hi ha resposta a la causa del seu traspàs.

Gary Young

El dia 21, el músic i productor Denis LePage que juntament amb la seva dona Denyse, formaven el duo Lime, famós grup el Quebec de música disco de principis dels vuitanta. Va morir als 74 anys a l’hospital Sacré-Coeur a causa d’un càncer.

Denis LePage amb la seva partenaire Denyse

El músic, compositor i productor Bob Feldman traspassava el 23. Durant els 60 va treballar amb Jerry Goldstein i Richard Gottehrer. El 1964 també va formar el seu propi grup, The Strangeloves. Tenia 83 anys i la causa no ha estat informada.

Bob Feldman

L’endemà el gran guitarrista Bernie Marsden. La dècada dels 70 va ser molt prolífica per ell. Va formar part de UFO, Wild Turkey, Babe Ruth fins que va co-fundar Whitesnake, amb els que al costat de David Coverdale va compondre nombrosos èxits de la banda. Va traspassar amb 72 anys d’una meningitis.

Bernie Marsden

El dia 26 moria als 64 anys John Kezdy, veu de la banda punk de Chicago The Effigies. Va ser l’únic membre constant de la banda que va estar activa fins el 1990. La causa: les ferides d’un accident ocorregut 3 dies abans, quan es va estampar amb la seva bicicleta a la part del darrere d’una furgoneta d’Amazon que estava aparcada en el carril bici. La venda per internet ens matarà a totes.

John Kezdy

El 27 anunciaven el traspàs de Brian McBride, conegut per formar part amb Adam Wiltzie de la banda electrònica nord-americana creada el 1993 Stars Of The Lid. Segons la seva família, ha mort de causes naturals. Tenia 53 anys. No sabem que entén la família per causes naturals.

Brian McBride

Finalment, dimarts passat, ens deixava el multi-instrumentista nigerià d’afro-beat i jazz Peter King. A principis dels 60 es va traslladar a Londres on va formar African Messengers amb els que va enregistrar una bona sèrie de singles. Després va venir The Blues Builders abans  d’un breu retorn a Nigèria. De nou a Londres, crea una nova banda Shango i una big band per acompanyar a uns nous Boney M que encetaven la seva primera gira per Europa. Va morir amb 84 anys i no hem pillat la causa exacte.

Peter King

Que només hi hagi homes a la llista, no està fet a posta. D'aquesta manera, ho deixem aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada