dimecres, 27 de setembre del 2023

MIRACLE AL 5 BIS DE LA RUE DE VERNEUIL

FETS

És lògic que hagin trigat 32 anys en obrir la casa de Serge Gainsbourg al públic. Han sigut 24.000 les coses que s’han registrat com a objectes d’interès

Des de fa una setmana justa, que el número 5 bis, rue de Verneuil, s’inclou en el recorregut turístic de la capital francesa. Avís: com passa ara en temps de massificació turística sostenible, s’ha de treure entrada amb tota l’antelació que sigui possible. A hores d’ara, ja estan exhaurides fins a principis de 2024. O sigui que has de programar-ho en temps o et quedes amb les ganes de veure els 130 m2. on va viure el genial artista parisenc durant 22 anys, des del 1969 fins el 1991 que va traspassar.


Charlotte amb la ministra de cultura Rima Abdul Malak

(fotos Jean Picon i Michael Huard)

Mitjançant l’habitual sistema d’àudio, es pot fer el passeig per les diferents estàncies, incloent l’habitació on van trobar el cos, mentre la veu de la seva filla Charlotte – l’única que va viure a la casa i veritable impulsora del projecte – et va explicant coses intimes.



(fotos Alexis Raimbault)

Com que el fet dóna per molt, a més de l’habitatge s’ha habilitat un espai al davant – 14, rue de Verneuil) – per poder disposar totes les peces i ubicar-hi el Gainsbarre, un cafè-bar, a més d’un espai de venda de llibres, discos i memorabilia variada.

Entre els objectes s’hi poden trobar l’Homme à Tête de Chou de Claude Lalanne o el manuscrit original de la Marseillaise de Rouget de Lisle. No hi ha com tenir diners, per no tenir cap pressa.

réservations obligatoires a www.maisongainsbourg.fr


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada