dijous, 14 de setembre del 2023

TOT CONTINUA ESTANT PER FER

SWANSEA SOUND – TWENTIETH CENTURY

NOU REGISTRE

No inventen res ni falta que fa. És el sensacional pop de tota la vida, vibrants melodies i missatges sobre la societat tan mal parida que tenim entre mans

(sense anar més lluny, avui han fet un nou intent en format simulacre, per engaltar-nos-en una altra, la collonada de l’alerta de Protecció Civil (sic): això només és crear més dependència i més por)

Son Hue Williams (The Pooh Sticks), Amelia Fletcher i Rob Pursey (Talulah Gosh, Heavenly, The Catenary Wires), Bob Collins (The Dentists, The Treasures of Mexico) i Ian Button, (Death in Vegas, Pete Astor). Comandat per les ments inquietes de Williams i Fletcher, Swansea Sound van debutar amb Live At The Rum Puncheon (Skep Wax – 2021), un àlbum que no és ni en viu, ni encara menys, gravat al pub que anomena, que va tancar la dècada dels 80.

Amb aquest Twentieth Century apreten a fons amb 12 cançons com 12 singles. Respecte les lletres, tret d’un parell o tres, en la resta han volgut fer la seva particular proclama, crítica amb la gran farsa que ens envolta i especialment sobre com tota proposta alternativa ha sigut, i ara ho és més que mai, engolida pels estats. Click It And Pay o Made A Work Of Art son els millors exemples.

Hi ha espai pels seus simbòlics tributs com amb Paradise que comparteix nom amb la cançó dels Buzzcocks o el de Pete Shelley amb Far, Far Away. Amb la que porta el títol de l’àlbum, van de cara per aquells personatges que mantenen actituds de resistència opaca per netejar-se la consciència.

Estan tocant per les illes britàniques i de rebot – que serà quan els tindrem més a la vora – el 30 d’aquest mes al Popfest de París. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada