dijous, 20 d’agost del 2020

SOFT CABINETS, “DEFORMACIÓ” PROFESSIONAL

DISSENY

A la ciutat holandesa d’Utrecht hi passen més coses a part de la mega-fira de discos. A l’estudi de Dewi van de Klomp trenquen motlles en l’experimentació de materials

D’aquesta manera han dissenyat una línia de mobiliari d’emmagatzematge d’estètica pop, força original. Per casualitat, com solen sorgir aquestes coses, es va trobar amb una peça d’espuma a les mans i es va entusiasmar pensant en les seves possibilitats. Volia mostrar ‘el costat poètic del material’ explica. ‘Encara que tothom el coneix, l’espuma és un material que ens ha passat per alt’ intenta convèncer-nos. ‘Amb els armaris-tous, pretenc augmentar la percepció del seu valor’.

La col·lecció es composa d’una sèrie de prestatgeries que van adoptant noves formes – com si fossin vives – en funció del seu contingut, corbant-se i deformant-se a mesura que s’hi posen llibres o vaixella. Van de Klomp diu ser una mica incomprès, doncs se’l ha criticat per la poca funcionalitat del producte. Es defensa argumentant que la funcionalitat no era el seu principal objectiu. ‘M’agrada coquetejar amb els límits del disseny. La funcionalitat no és imprescindible. Es tracta d’explicar la historia que m’he proposat’. La producció, exclusivament sota comanda.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada