divendres, 5 de febrer del 2021

IN A SILENT WAY, ALGUNS DETALLS SOBRE MARK HOLLIS

DOCUMENTAL

Hi ha alguna cosa més difícil que voler fer un documental sobre un grup que ja no existeix, Talk Talk, que el seu líder és mort, Mark Hollis, la resta no vol ni parlar-ne i que el que van fer, ho volen mantenir amagat com si fossin les urnes pel proper referèndum? Que jo sàpiga, apart de conviure sent una mica descreguda amb el virus maligne, no

I és el que s’ha proposat fer el director belga i fan infatigable de la música del grup de Londres, Gwenaël Breës. Es diu In A Silent Way, és un documental que neix de la il·luminació que li va venir quan va escoltar el que era quart disc de la formació, Spirit Of Eden (Pharlophone – 1988). En ell, Breës empaita el fantasma de Mark Hollis amb un resultat que sembla que depèn del grau d’admiració que també tingui l’espectador vers el disc en qüestió. 

Gwenaël Breës en una imatge de 2015

El film ha sigut seleccionat per participar en diferents festivals, Copenhague, Brusel·les, Paris o el Doc’n Roll London. És veritat que la vida del cantant de Talk Talk està envoltada d’un cert misteri. Després de tocar l’èxit amb les dues mans i treure Laughing Stock (Verve Records – 1991), Hollis va tancar la barraca i es va despenjar amb un disc homònim (Polydor – 1998) obtenint unes molt bones crítiques.

Fins el seu traspàs el 25 de febrer de 2019, ni ell ni ningú de la banda, que jo sàpiga, van estar disposats ha concedir cap tipus d’entrevista i fins i tot limitant l’ús de la seva música. Un cop mort, la dificultat va augmentar. Gwenaël Breës se les ha vist negres. Al mateix Hollis se li adjudica la frase: ‘El silenci és l’instrument més poderós que tinc. L’esperit ho és tot i la tècnica sempre és secundaria’. La veritat és que tenia tota la raó.




In a Silent Way (de Gwenaël Breës) - Trailer VOSTFR from Dérives asbl on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada