diumenge, 31 de març del 2024

DESCOBRIR LA JOIA

PARSNIP – “BEHOLD”

A LA VISTA

El continu bombardeig amb l’avís d’unes properes eleccions i per partida doble – si no vols caldo, dues tasses – fa que al submergir-nos en la música surfera de Parsnip, encara ens agafin més ganes, el dia que toqui, de marxar a passar el dia a la platja. Ja farà bon temps.

El quartet de Melbourne, practica una mena de retro-rock’n’roll, vessant surf, tremendament polit i contagiós. Serà la continuació de When The Tree Bears Fruit (ANTI FADE Records – 2019) i es dirà Behold, que sortirà a finals d’abril via Upset The Rhythm.

Enregistrat en tres tongades en els darrers tres anys, en ell ens retrobem amb la guitarra d’Stella Rennex, l’efusiu baix de Paris Richens, l’enèrgic teclat de Rebecca Liston i les pautes de Carolyn Hawkins a la bateria. El disc el dediquen a reflexionar sobre el creixement i la comprensió, pedres de toc de l’existència humana.

Amb The light, el primer single compartit, parlen del moment de treure’s la vena dels ulls i descobrir que en realitat, tot és enlluernadorament clar. Expliquen que està inspirat en la cita de Rumi “La ferida és per on la llum entra en tu” i també en Paper Thin Hotel de Leonard Cohen, sobre l’experiència de la manca del sentiment de culpa. ‘Ah!... i vam posar-hi un petit interludi que vol copiar Nervous Breakdown de Black Flag, perquè ens va semblar rellevant’ explica Hawkins.

Amb aquest hipnòtic Turn To Love s’apropen a lo espiritual a través d’un poema de Mirabai que figura en el conegut llibre “Autobiografia d’un iogui” de Paramahansa Yogananda, on parla de que l’amor és l’única clau per trobar allò essencial. En el vídeo que acompanya el tema, s’han deixat influir per les imatges del fotògraf Serge Lutens, el famós Ballet Triàdic d’Oskar Schlemmer, la moda de Yohji Yamamoto i l’estètica de circ de finals de XIX i principis del XX generant així un espectacular tràiler.

Paris Richens diu sobre el tema: ‘La cançó és una súplica, perquè per canviar el de fora, primer han d’haver canvis profunds en el nostre interior. I no és una debilitat. En qualsevol cas, escollir l’amor és un acte de valentia i de saviesa’.








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada