dijous, 6 de maig del 2021

45 ANYS QUE VA OBRIR LA ‘JOAN PRATS’ A BARCELONA

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

A Barcelona, com a qualsevol altre ciutat, hi havia espais que la diferenciaven de les demés i li donaven personalitat pròpia. Des de bars, cafès, sales de concerts, cinemes, teatres, llibreries o galeries d’art

Tret d’algunes poques excepcions, les noves formes de viure han portat noves formes uniformades. En l’àmbit de l’art, que és on vull anar a parar, les visites per exemple a la Sala Metrònom o a l’antiga galeria Joan Prats, formaven part d’aquest tipus de vinculació amb una agosarada vida cultural que li donava aquesta personalitat a la ciutat.

el dia de la inauguració el 1976

La Prats, re-ubicada al carrer de Balmes, aquest any celebra els 45 d’anys de la seva obertura el 23 de març de 1976, en una antiga botiga de barrets de la Rambla de Catalunya. Manuel i Joan de Muga, posaven mans a la feina en el local on el col·leccionista Joan Prats hi dispensava barrets amb una escultura de Calders, feta especialment, a l’aparador. 

el mòbil de Calders a l’aparador de la barreteria

El seu disseny interior, se li va adjudicar a Josep Lluís Sert i van obrir amb l’exposició “Presència de Joan Prats”, que mostrava obra de Joan Miró. Després hi van anar passant des del mateix Calders, Tàpies, Christo, Equip Realitat, Miralda, Henry Moore, Chillida, George Segal i un llarguíssim i impressionant etcètera de primers noms. El 2014 ho van deixar córrer. Allà. Ara hi ha un Kaotiko. Des de l’actual Joan Prats, han fet saber que a finals d’any faran una exposició homenatge al fundador, pare de les actuals directores, i a tot allò. Ho re-viurem.

Christo a la Prats el 1977 (fot Galeria Joan Prats)

Joan Brossa el 1982 (fot Gasull)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada