dijous, 6 de maig del 2021

UN DESAFIAMENT PER A RICHARD MARTIN ‘THE BUG’

NEW SOUNDTRACK

Ara fa un any, el músic anglès Kevin Richard Martin va rebre un encàrrec molt especial de part del centre de les arts Vooruit de Gent

Es tractava de compondre una nova partitura per a la primera pel·lícula que li sorgís. A Martin, l’havia inspirat durant molt de temps el cineasta soviètic Andrei Tarkovsky i diu que Solaris, la seva obra mestra de 1972, va ser la ‘lògica i natural selecció’.

Establert com un dels referents de l’experimentació, Richard Martin, alies The Bug, va prendre l’estructura musical d’Edward Artemyev i la Electronic Music Experiment Studio Ensemble i la va reinterpretar respecte els diferents escenaris que va crear Andrei Tarkovsky, donant-hi un parell de voltes més. 



Utilitza sorolls atonals, distorsions, drons i dissenys de so que semblen d’una altra galàxia. Quan a la Polònia de 1960, Stanislaw Lem va escriure el llibre, poc s’imaginava la magnitud creativa que generaria. La pel·lícula – hi va haver una primera versió per a la TV – va guanyar el Gran Premi Especial del Jurat a Cannes el 1972. La nova banda sonora, disponible en luxosa edició, a partir de finals de juny via Phantom Limb.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada