diumenge, 9 de maig del 2021

JAPROCKSAMPLER – PER LLEPAR-SE ELS DITS

JAPROCKSAMPLER – COMO EL ROCK LE VOLO LA CABEZA AL JAPON DE POSGUERRA

Autor: JULIAN COPE

Editat per: LA CONTRA

Traduït per: DAVID PARADELA LOPEZ

Títol original: JAPROCKSAMPLER: HOW THE POST-WAR JAPANESE BLEW THEIR MINDS ON ROCK’N’ROLL

LLIBRE

Una vegada passat Sant Jordi, quan ja descansen els llibres mediàtics, i nosaltres d’ells, tornen les novetats interessants. Especialment si les escriu Julian Cope

L'editorial La Contra, té prevista la sortida per a un dia d'aquests de “JAPROCKSAMPLER – Como el rock le voló la cabeza al Japón de postguerra“. L’ha escrit el músic, musicòleg, poeta i activista cultural gal·lès Julian Cope, figura imprescindible del panorama cultural pop. És a la vegada un llibre de història i crítica musical. 


Un més que interessant estudi de la música rock i underground del Japó, des de la postguerra fins a mitjans dels setanta. Mostra, en un ventall de personatges i bandes de tot tipus disposades fer-se un lloc, la producció d’algunes de les composicions més al·lucinants. En la segona part del llibre, parla de les trajectòries de bandes com Les Rallizes Denudés, Flower Travellin’ Band, Speed, Glue & Shinki, de Taj Mahal Travellers o dels treballs de J.A.Caesar, entre molts d’altres. També ha incorporat el seu Top 50, on Cope, ha seleccionat i comenta els que considera millors àlbums del rock japonès. Per llepar-se els dits i sucar-hi pà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada