diumenge, 16 de maig del 2021

DISTURBIOS, CLASSICISME POSAT AL DIA

NOU REGISTRE

La seva música beu de l’amor que senten per tot allò analògic, minimalista i magnetitzador. De maneres diferents però, la parella Matt i Rocio Verta-Ray, porten anys seduïts per les essències del rock’n’roll més genuí

Des dels anys 80, vingut d’Egipte, que Matt navega pels rius de l’electrobilly des dels llegendaris Hed Studio de Nova York (Alan Vega, Jon Spencer Blues Explosion, Elliott Smith). És des d’ells que posa en marxa Disturbios, un projecte d’art-rock’n’roll que tard o d’hora s’havia de fer realitat. Rocío, que ve del mon del cinema i la filosofia, va treure el cap en tot això tocant un Farfisa en algunes bandes de surf. L’àlbum sortirà divendres que ve, via Midnight Cruiser Records i han anat presentan alguns temes acompanyats de vídeos artesanals. 

Un d’ells és aquest Starr, sobre el que Matt explica: ‘Qui no ha sentit l’angoixa sentir un sentiment d’amor cap a una persona i que saps que no serà retornat? El nostre heroi és un insecte en un pot en un planeta llunyà, que sobreviu amb el subtil parpelleig dels capritxos d’un amant fred’. Cada cançó te una personalitat pròpia, però sempre amb el denominador comú, els sons psych-experimentals. See Thru Rhonda, Summer Loves o Surf Gnossienne, la versió descarada que fan de Gnossienne no.1 d’Erik Satie, ens transporten damunt d’un Buick o un Chevrolet Bel Air, de pet a mitjans dels cinquanta. Viatge del que no es torna.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada