divendres, 28 de maig del 2021

OPORTUNITAT PER POSAR ALGUNS PUNTS SOBRES LES 'IS'

AMOR CRONICO

escrit per: CHRIS FRANTZ

editat per: LIBROS DEL KULTRUM

traduit per: IÑIGO GARCIA URETA

títol original: REMAIN IN LOVE

LLIBRE

Un dels moments més autènticament excitant del periple històric del pop, sens dubte és els anys setanta a Nova York. En la major part d’aquest llibre, Chris Frantz explica la seva versió dels fets, a partir del seu amor cap a una forma de vida.

Els Talking Heads per a molta gent és sinònim de David Byrne. Chris Frantz ho intenta corregir. Mai és tard. Ell a la bateria, Tina Weymouth (amb qui es va casar) al baix i Jerry Harrison (també membre original dels Modern Lovers) a la guitarra completaven el grup. L’any passat va publicar les seves memòries, uns textos que aquest any ha editat en rigorós idioma imperial Libros del Kultrum


En elles relata gran part dels fets. Des de la seva infantesa viscuda de manera feliç tot i que desplaçant-se a diferents poblacions – el seu pare servia a l’exercit – fins a l’assentament definitiu a Pittsburgh. Allà coneix un director de banda que li dona suport en la seva afició musical, però l’allunya de la trompeta i l’apropa a la percussió. Escolta les emissores KQV i WAMO, compra discos als grans magatzems Kaufmann, forma la seva primera banda de rock i fa les primeres composicions. Completa estudis primaris, ingressa a la Rhode Island School of Design – li agradava pintar – que és on coneix a David Byrne, per finalment acabar a Nova York i fer història. 

(edició espanyola)

Parla de l’inevitable ressentiment cap a Byrne, tot i que des del reconeixement del seu indiscutible lideratge, dels driblatges amb l’alcohol i la cocaïna – una de les possibles causes de la dissolució de Talking Heads – del propi final de la banda, de la formació amb Weymouth de TomTom Club o de les tasques de productor, amb gent com la família Marley o els Happy Mondays (...Yes Please!). Ell i la seva dona Tina, continuen compartint llurs vides a la casa que tenen a Connecticut.

(l’edició original en anglès)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada