divendres, 28 de maig del 2021

#MusiciansForPalestine

DINÀMIQUES DE MASSES

Més de 600 músics han signat una carta oberta, demanant a altres artistes com ells, que boicotegin les actuacions a Israel, fins que no hi hagi una Palestina lliure. 

Ja se que tot és relatiu. Però el meu avi m’explica que quan era jove, ja existia aquest conflicte. ‘Com a músics no podem quedar-nos callats. Avui (sic) és fonamental que donem suport a Palestina. Fem una crida a tots els artistes a que facin valer públicament la seva solidaritat amb el poble palestí. La complicitat amb els crims de guerra israelians es troba en el silenci i avui (sic) el silenci no és una opció’ es pot llegir a la carta.

Per millonèssima vegada, els focs artificials aquesta vegada van començar a principis de mes després d’una nova provocació dels jueus amb el suport de la policia de Israel, bloquejant la Porta de Damasc, punt de trobada dels palestins. Entre els artistes que figuren com a signants, trobem a Patti Smith, Thurston Moore, Julian Casablancas o als membres de Godspeed You! Black Emperor i dels Rage Against The Machine, fixes en aquest tipus de manifestos. La llista completa aquí.

És complicat adonar-te’n de que per més protestes que hi hagi en forma de manifestacions, cartes o anar en patinet sostenible, ni política ni socialment canviarà res. Les opinions d’uns quants, per molts que siguem, importen poc. La societat massificada, ha destruït qualsevol forma de canvi.

No ho dic per tots, però fer veure que simpatitzem amb alguna de les causes perdudes que surten al catàleg d’estiu durant unes hores i de forma pública, és efectiu per netejar la consciència i reportar-te indirectament suculents beneficis. No cal viure amarga’t. S’ha de ser positiu. Fins la propera in-acció! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada