dissabte, 1 de maig del 2021

SKIN GRAFT Records, FA GOIG

FONAMENTS

Parlar de SKIN GRAFT Records és parlar de tota una institució en el mon del còmic,... la new wave, el noise i la música experimental

L’aventura va començar el 1986 de la mà de Mark Fischer i amics, per a l’edició de fanzines de còmics i la difusió de la música que els agradava, bàsicament el punk. Instal·lats a Chicago el 1991, des de llavors que no han deixat de sorprendre en cada entrega dels seus cobejats singles o LP’s, a més d’haver sigut els encarregats d’organitzar el venerat, irreverent i masegat Opps Fest. El darrer amb el que han estat fent de les seves és la re-edició d’un parell de singles de bandes japoneses.

Per un costat, It’s In The Pillcase de Melt-Banana. El 1991 Yasuko Onuki i Ichirou Agata van formar Mizu. Un anys després, se’ls unia Rika Hamamoto (baix) i Sudoh Toshiaki (bateria) naixent Melt-Banana. El conegut music de noise KK Null se’ls va endur a Chicago per treballar amb Steve Albini per l’edició del primer àlbum, Speak Squeak Creak (1994). Aquesta re-edició inclou el còmic original del 1995 editat per Nux Organization. Les lletres de les cançons estan escrites per Yako (Yasuko Onuki) en dues de les pàgines. ‘Totes les lletres estàn en anglès. Quan vaig començar amb la banda, cantava en japonès, però vaig pensar que l’anglès encaixaria més en el meu estil de veu a partir de la meva pronunciació o els sons que fèiem, així que vaig començar a cantar en aquest idioma’. El 2012 es van separar. Una invitació per actuar a l’ATP UK pel seu vell amic Albini va animar a tocar de nou a la parella Yako i Agata.





 

L’altre single re-editat, Taco Beya dels Space Treakings, és cosí germà. Tot i l’esforç que fan alguns, és de més difícil classificació. Son creació de Ikuo Shimizu (Captain Insect) el 1990 amb Screaming Stomach i Kashikari Rental Rocket. Amb la incorporació l’any seguent de Kame Bazooka i Karate Condor, es va completar la formació oficial. Sovint es construïen els seus propis instruments, com la Engine Guitar que funcionava a tracció com una moto-serra, o el Bazooka-Horn, a partir del clàxon d’un tràiler acoblat a un compressor. Quan van editar aquest single, Stomach i Rental Rocket, havien marxat, i van seguir com a trio i participant en molts altres projectes de bandes afins fins el 1998 que van deixar-ho. La re-edició també va acompanyada del Comic Book Set ampliat. Les que no coneguin el segell, val molt la pena entretenir-se una estona tafanejant-hi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada