dimarts, 7 de maig del 2024

CANVI + VIATGE = SOLUCIÓ

FUNK INVESTIGATORS

autor: ALBERTO ZANINI

traducció de: Guillermo Pérez

edita: COLECTIVO BRUXISTA – octubre 2023

LLIBRE

Als que els agrada la música, quan l’economia ho permet i poden fer algun desplaçament, els flipa entrar en una botiga de discos i descobrir algun cantant o grup, que si té 3 o 4 dècades, encara els flipa més.

Convertida en un fenomen similar al que hi va haver el 1995 amb la novel·la de Nick Hornby, High Fidelity, Funk Investigators és una mena de road trip en la que Alberto Zanini s’enrola en una mescla de auto-biografia i novel·la negra musical.

En mig d’apassionades recerques de vells registres de soul i funk, d’aquells milers de músics que no van arribar a tenir sortida tot i la qualitat del producte, també explora i revifa la seva rutinària vida, auto-destruïda fent-se preguntes com: “¿No haría mejor el marido en dejar estas pasiones juveniles como la música y los discos y en tratar de ser, no sé, jardinero, aunque fuera en negro, que lo importante es ganarse el pan?” Afortunadament per a ell mateix, per nosaltres i per les plantes, la resposta va ser, no.

Alberto Zanini


(totes les imatges promocionals de Colectivo Bruxista)

Originalment editada el 2021 en italià i anglès, a finals de l’any passat va arribar la traducció en castellà d’aquesta novel·la que, amb el mateix tarannà de novel·la negra musical, ja te segona part editada. Es diu Storia di una pantera i està dibuixada en l’escenari dels conflictes racials que hi va haver als Estats Units durant els anys 60 i 70.

Detroit – Bob Mays

New Jersey – Elmore Masters






            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada