divendres, 10 de maig del 2024

REBOTATS AMB EL TEMPS

+/- (PLUS/MINUS) – “FURTHER AFIELD”

A LA VISTA

Els hi havíem perdut la pista. Els retrobaments fora de temps no sempre funcionen. Aquest sí. No només funciona sinó que tira del carro.

El terceto de Nova York +/- (Plus/Minus) han trigat 10 anys en treure un nou treball. Gestions de les seves respectives vides privades, els han mantingut ocupats. Es diu Further Afield i sortirà a finals de mes via el segell independent Ernest Jenning Record Co. El van produir ells mateixos en el seu estudi de Brooklyn i a casa d’un amic a la propera Saratoga Springs.

(fot Andrew Bordwin)

Porten més de 20 anys captivant a tot el personal indie de la zona. Però la cosa encara vé de més lluny. Patrick Ramos i James Baluyut (tots dos membres de Versus, dissolts el 2001) es coneixen de quan eren més petits. Després van conèixer a Chris Deaner, provinent de l’escena musical d’Austin que incorporant-se a la bateria va tancar el cercle que de moment, es troba en el punt temporal del seu sisè àlbum.

Aquest Borrowed Time és el primer senzill que han editat dels dos que han avençat. Ramos en diu: ‘És una cançó edificant sobre com s’acumula el ressentiment al llarg de la vida en una relació’. Balayut va enregistrar el primer so i després es construeix l’estructura. El vídeo que l’acompanya es basa en el mateix títol de la cançó.

És el mateix Ramos que ho explica: ‘El vam concebre a les 3 del matí a la platja el dia de l’aniversari del Chris i el vam filmar amb un telèfon amb la configuració “astrofotografia” d’exposició ultra-llarga. Cada presa de 4 minuts dona com a resultat un segon de metratge. Havíem de mantenir el cap el més quiet possible durant 4 minuts mentre movíem els braços. Va ser divertit. El resultat és una sèrie surrealista de bucles que té la seva cosa’. La bonica coberta és de Mark Robinson, el seu dissenyador habitual.







         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada