diumenge, 26 de maig del 2024

PER FI SACIADES

THE DECEMBERISTS – “AS IT EVER WAS, SO IT WILL BE AGAIN”

A LA VISTA

Han estat un puntal durant més de 20 anys. Ara ens mostren el com i exemplifiquen el seu gran abast com qui acaba d’aterrar.

Colin Meloy ha deixat anar la màquina d’escriure i ha agafat de nou la guitarra. Amb el seu estil de folk-pop barroc, convertit gairebé en una marca, The Decemberists ha anunciat per a mitjans del mes que ve, via YABB Records (el recent estrenat segell propi), el seu àlbum número nou d’una carrera que van començar a principis de segle i que disc rere disc no ens ha deixat de captivar.

As It Ever Was, So It Will Be Again, és el seu retorn després de sis anys i per si estàvem necessitades de la seva èpica pop, els recuperem amb el que és el seu primer àlbum doble, dividit en quatre cares temàtiques. Es reconeix com un treball que destil·la empatia i un reconeixement recíproc d’esforç i paciència per aquests difícils temps.



Està produït pel mateix Colin Meloy i per Tucker Martine (Camera Obscura, Neko Case, Sufjan Stevens) i presenta col·laboracions tan sucoses com les de James Mercer (The Shins) o Mike Mills (REM). El doble LP inclou 13 noves cançons entre les que trobem el seu so tradicional càlid amb la cançó que obre el disc, Burial Ground o l’arriscada i triomfal amb la que tanquen, Joan In The Garden de 19 intensos minuts. Esperem que trigui en tornar a picar tecles.







         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada