dilluns, 3 de febrer del 2014

ALGUNS TRASPASSOS RECENTS

VIDES QUOTIDIANES

Comença l’any i alguns ja en tenen prou. John ‘Jay’ Traynor, membre dels Jay And The Americans i en l’escena musical americana fins el 2 de gener, dia en que traspassa amb 70 anys. El mateix dijous el segueix Thomas Kurzhals, amb 10 anys menys, va formar part de l’escena progressiva de l’antiga RDA amb bandes com Stern-Combo Meißen, formacions que, en aquells dies, difícilment podien arribar a ser populars en el costat dels bons, o sigui, el nostre. L’endemà, Phil Everly, amb 74 anys, un dels dos germans que formaven un dels duets més influents en el pop de finals dels 50 i principis dels 60, els Everly Brothers. Deixa a Don, el seu germà dos anys més gran. 

Phil Everly
 

Roy Campbell ,Jr. nascut el 1952, trompetista que a principis dels 90 marxa a Holanda on treballa amb Don Cherry a part de tocar pel seu compte o realitzar curioses i interessants col·laboracions com les que fa amb el grup Yo La Tengo. Traspassava el dia 9. El 13 ho feia Freddie ‘Fingers’ Lee, també d’extensa i particular trajectòria amb la guitarra i sobretot amb el piano. A destacar la col·laboració i amistat amb Screaming Lord Sutch, fins que aquest va decidir suïcidar-se.
 
Freddie ‘Fingers’ Lee

 
El mateix 13, Gary Grimshaw, amb 67 anys, un altre dels més famosos dissenyadors gràfics dels 60, a part de nombrosos cartells, va ser un dels col·laboradors en les campanyes contraculturals del gran John Sinclair.
 
Gary Grimshaw
 

El dia 19, segons sembla que d’una manera ben estúpida, moria Steven Fromholz d’un tret al disparar-se-li una escopeta en caure-li a terra. Compositor, cantant i guitarrista de reconeguda trajectòria, com a curiositat, va formar part durant unes setmanes de la banda de Stephen Stills, Manassas, fins que se’n va cansar. En tenia 68.
 
Steven Fromholz
 
 
Gerald ‘Ges’ Smith, amb 66 anys, membre dels britànics Damnwatcher i d’un bon nombre de bandes al llarg dels seus primers anys dedicat a la música durant la dècada dels 60. El dia 25, moria el saxofonista Arthur Doyle, deixant valuosos treballs en el marc de l’improvisació i l’avantguarda, realitzant projectes amb gent com Thurston Moore per citar-ne un.
 
 
Arthur Doyle
 

Acabo amb un dels grans mites del segle passat, Pete Seeger, que va traspassar el dia 27 amb 94 anys. El dia 9 va fer sis mesos que moria la seva dona, Toshi Seeger.
 
Pete Seeger
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada