diumenge, 23 de febrer del 2014

MINIFESTIVAL DE MÚSICA INDEPENDENT DE BARCELONA

ESPAI JOVE DE LES BASSES – BARCELONA
 
22 – 02 – 2014
CONCERTS
 
La 19èna edició del Minifestival començava amb més o menys puntualitat, però acabava, malauradament, amb presses per qüestions d’horaris municipals. Suposo que forma part del preu per poder utilitzar una instal·lació com un centre cívic. I dic malauradament perquè el final estava sent absolutament pletòric de la mà de la banda que tancava. Però anem a pams. 
 
Els primers a trepitjar l’escenari van ser Ausells, banda mig de Barcelona i Lleida que destil·len un pop excesivament net i pulit, però per sort, a mida que es van anar escalfant, sobretot en Ferran Perera i en Ramon Piqué, el to va pujar aconseguint despertar l’interès més enllà d’amics i familiars que eren, casi, tot el públic que en aquella matinera hora mig omplia la sala. Els van seguir The Yellow Melodies, el veterà quartet liderat per un polifacètic Rafa Skam amb la seva peculiar proposta on hi caben des de versions de clàssics del ye-ye, incloses en una fantàstica trilogia vinílica recentment editada, fins altres carregades d’ironia pop escenificació inclosa. Brillant la versió de Material Girl de Madonna. Ja per començar a recuperar temps, van haver de sortir per cames i, també per això, ens vem quedar amb ganes de més. 
 
Ausells
 
The Yellow Melodies 
 

El torn de Mariona Aupí, que va servir per deixar clar d’una vegada per totes que hi ha coses que són com anar amb bicicleta, que no s’obliden. Tocada per la gràcia, només l’ha de desplegar, com ahir. La segueixen els madrilenys Band À Part, grup ancorat musical i visualment parlant a 25 anys enrere, quan els tambors de ‘la movida’ i derivats, repicaven encara amb contundència. Van defensar el llegat amb total dignitat. A continuació venia una nova ocasió per somiar desperts, i per la manera com funciona, s’havia d’estar al tanto. Perquè arriba, desenfunda la guitarra, desplega el seu exquisit repertori més o menys habitual amb alguna frase feta entremig de tema i tema, recull l’admiració que se li perpetua i marxa per allà on ha vingut. Lo de Nick Garrie comença a ser de psicoanalista. Pigmy, el músic que l’acompanya, ha de parlar seriosament amb ell. 

 
Mariona Aupí 
 
Mariona Aupí
 
Band À Part
 
Nick Garrie
 
 
S’apropava un dels moments de la nit. L’esperada aparició de Isabel Monteiro al capdavant de Drugstore. Ningú va poder quedar indiferent a la seva actuació. Moments contundents, els que manava amb el baix i moments serens per escoltar la seva prodigiosa veu. Un cop finalitzada l’actuació, va gaudir d’un merescudíssim bany de masses. Per tancar, una de les bandes que millor estan evolucionant en el paisatge de la música alternativa, els Electric Soft Parade. Ens va fer gronxar en melodies pop cap a passatges d’intensa psicodèlia, fins que algú, amb poques ganes de complicar-se la vida i mancat de tota simpatia, va dir que ja n’hi havia prou, convidant-nos a tots a marxar cadascú a casa seva. Era la segona vegada que ens visitaven, l’anterior fa només 12 anys.
 
Drugstore 
 
Drugstore
 
The Electric Soft Parade
 
The Electric Soft Parade
 
 
L’entrada, a 10€, que no és ni el què val la polèmica T10 (13€ si et decidies a anar-hi a darrera hora). Algunes de les actuacions hauria de ser del tot normal veure-les a elles soles, ni que sigui en una sala amb un aforament poc nombrós. Tot plegat, és una manera més de veure com funcionem.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada