dimarts, 8 de desembre del 2020

BOB DYLAN CANVIA D’ADMINISTRADOR

BUSINESS IS BUSINESS

No és que em vulgui fer la snob, però la noticia de la venda del catàleg de Dylan a Universal Music Group, fins ara a mans de Sony/ATV Music Publishing per 300 milions – segons el New York Times –  no és cap bogeria

Tot depèn si es compara la xifra amb d’altres transaccions realitzades i per la que ninguna de nosaltres s’ha escandalitzat... Qui ha dit futbolistes? Bob Dylan, de 79 anys i després de 58 (es diu aviat) fent cançons, ha decidit a partir d’ara entendre-se-les amb l’altre gegant. Més  de 600 cançons, que van des dels seus inicis a principis dels anys seixanta, fins el darrer treball Rough And Rowdy Ways – les que veiem senyals per tot arreu, aquí potser n’hi ha una. Curiosament però, hi ha set temes, que es veu que va vendre de molt jove a Leeds Music i que s’han escapat. Entre aquests hi ha Song For Woody i Talkin’ New York. Com tampoc futures cançons per futurs àlbums (?).

Jody Gerson, directora executiva de la divisió editorial de Universal diu: ‘Representar el conjunt d’obres d'un dels millors compositors de tots els temps, importància cultural de la qual no pot ser exagerada, és un privilegi i una responsabilitat’. Que mala suerte. La culpa és de que et facis dir Bob Dylan. De la popularitat, allò justament del que sempre s’ha amagat. Per la seva part, no ha dit ni piu. Que raro.

Bob Dylan amb Suze Rotolo treballant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada