dilluns, 13 de setembre del 2021

EL DOCUMENTAL “OFICIAL” DE LED ZEPPELIN...

...a la 78ma MOSTRA INTERNAZIONALE DI ARTE CINEMATOGRAFICA DI VENEZIA

DOCUMENTAL

Jimmy Page, de 77 anys, ha passat uns dies a Venècia promocionant el “primer documental” de la mítica banda anglesa, Becoming Led Zeppelin, dirigida per Bernard MacMahon. Sembla que aquest, sí el va complaura.

Page va explicar que al llarg dels anys, havien refusat moltes propostes sòrdides per fer un documental. Tot i així, finalment van acceptar quan van rebre una proposta molt estudiada, centrada casi exclusivament en la música, com una crònica del naixement de la banda el 1968, el seu meteòric ascens en la conquesta de nord-amèrica i la culminació el 1970 al convertir-se en la banda més gran del planeta. Al material d’arxiu, imatges mai vistes dels primers concerts a la Gran Bretanya i als Estats Units, entrevistes als tres membres vius, Robert Plant, Jimmy Page i John Paul Jones, s’afegeix la cirereta del documental, una entrevista inèdita a John Bonham, que un periodista australià, avui també mort, va fer-li el 1980, poc abans del seu traspàs. 


la productora Allison McGourty, Jimmy Page i el director Bernard MacMahon a la premiere

 

El comunicat de premsa del propi director deia: ‘El meu objectiu era fer un documental que semblés un musical. Volia entrellaçar les històries dels quatre membres abans i després de la formació del grup, utilitzant només música i imatges i contextualitzar-ho amb els llocs on va passar i els aconteixements mundials que podien inspirar-los. Només vaig utilitzar còpies i negatius originals, amb més de 70.000 fotogrames restaurats manualment i vaig idear seqüències de fantasia, inspirades en Singin’ In The Rain’ (sic), superposant-ho amb actuacions, cartells, entrades i viatges per crear una sensació de frenesí dels seus primers anys de carrera’. 

Es va poder veure en dos passes el dissabte dia 4, al migdia i nit. Segons fonts properes a la banda, va ser tot un èxit, amb ovació final amb la sala d’empeus i tot. D’altre banda i segons alguns crítics, com Marshall Shaffer, el documental és una mica caòtic, trencat tan sols quan entren en detalls explicant les experimentacions que feien amb micros i equips d’audio per produir aquell so tan seu. Res de nou, entusiasme per a uns, desengany per a uns altres. 

#BecomingLedZeppelin #JimmyPage #BernardMacMahon #Documental #MostradiVenezia #AllisonMcGourty #Premiere


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada