divendres, 3 de setembre del 2021

EL NEN DEL "NEVERMIND" S’HA FET GRAN I RESPONSABLE

VIVERETES

El crio que va aparèixer a la portada del Nevermind de Nirvana de 1991, que aleshores tenia 4 mesos, és un tal Spencer Elden i és més llest que la gana.

La setmana passada va posar davant del tribunal federal de Los Angeles, una demanda en contra de la banda, els bens de Cobain en mans de Courtney Love, del fotògraf i tot el que se li ha passat pel cap i que li pugui rendir comptablement, per una suposada explotació infantil. Vol 150.000 dòlars de cadascun dels demandats, que en son set. Diu que el grup i el segell discogràfic, van violar una sèrie de lleis federals sobre pornografia infantil, al·legant que els seus pares mai van signar una autorització que permetés a Nirvana fer servir la fotografia, suposadament escollida per Cobain, i encara menys amb finalitats comercials. Tela marinera el senyor Elden.

(fot. John Chapple)

El noi s’esplaia dient que la identitat i el nom d’Elden, han quedat per sempre més vinculats a l’explotació sexual que va viure de petitet, venent-se la coneguda imatge per tot el mon des de llavors fins l’actualitat. Diu que els acusats, sabent el que feien, van publicar-ho i no van prendre cap mesura per protegir-lo i evitar així la seva explotació sexual. En resum, que mai ha rebut un duro per la foto, a part dels 200 dòlars que els hi van donar a sons pares. La fotografia va ser feta per Kirk Weddle al Pasadena Aquatic Centre el 1990 i diu que abans de tirar-lo a l’aigua – d’això sí se’n recorda – va ‘activar l’assumpte nauseabund’ de manera que es ressaltessin els genitals i la demanda al·lega que això ho van fer per provocar encara més la reacció sexual del comprador.

Per culpa de persones com aquesta, la societat està tan malalta. Per començar, ell mateix. De gent cràpula n’hi haurà sempre. I de gent llesta i espavilada com ell, també.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada