dijous, 6 d’octubre del 2022

ARABIAN FUZZ DE LA MÀ D’AL QASAR

NOU REGISTRE

El nostre mon, s’adapta. Les tendències a vegades apreten. La fusió de musica tradicional i contemporània no és cap novetat. El que sí ho és, és la volada que agafa.

El disc amb el que debuta el grup àrab-francès Al Qasar, Who Are We? ha sortit a mitjans del mes passat via Glitterbeat Records. És un exemple clar de que alguna cosa va canviant. L’integren Thomas Attar Bellier (saz elèctric, guitarra i teclats), que porta la batuta, i la resta de la banda que l'acompanya és Jaouad El Garouge (veu i percussió), Guillaume Theoden (baix), Nicolas Derolin (percussió) i Paul Void (bateria). Per a l’ocasió, han convidat a diferents músics per si encara no en tenien prou amb el propi resultat: l’algerià Mehdi Haddab, al llaüt, la cantant sudanesa resident a Nova York Alsarah, d’Alsarah and the Nubatones, la cantant egípcia Hend Elrawy, a Lee Ranaldo de Sonic Youth i a Jello Biafra dels Dead Kennedys, que hi posa la veu amb un poema de l’egipci Ahmed Fouad Negm.

Es concentren en el barri de Barbès del districte 18 de París, que en estar bàsicament poblat per persones amb forta vinculació amb el nord d’Àfrica, el converteix en un símbol del París no turístic. Per a Bellier, ‘Barbès és aquesta part avantguardista, sorprenent, històricament argelina i encara no aburgesada de la ciutat... més típic de la forma en que realment és París que la Torre Eiffel o el Louvre’. La música, tradicional i psicodèlica. Les lletres de les cançons, combatives, reflex de la realitat del mon àrab. Un esplèndid còctel molotov en format musical.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada