dijous, 13 d’octubre del 2022

GIFT, COMPARTEIXEN EL PRESENT

A LA VISTA

Curiosa mescla de trastorns psicodèlics i melodies synth–pop adobades. Reivindiquen el famos “ara i aquí” dels mestres hinduistes, com Baba Ram Dass.

Son un quintet de Brooklyn comandats per T J Freda. Es fan dir Gift i l’acompanyen Jessica Gurewitz, Kallan Campbell, Justin Hrabovsky i Cooper Naess a l‘hora de fer camí amb Momentary Presence, el seu disc de debut, que surt en descàrrega demà i a finals de gener en format vinil, via Dedstrange, el nou segell co-fundat per Oliver Ackermann d’A Place To Bury Strangers.

(fot Jena Cumbo)

De la cançó principal, Gumball Garden, T J Freda explica: ‘La vaig escriure molt abans de que la gent sabés el significat de la paraula pandèmia. A finals de 2019 vaig tenir un somni en el que em despertava i la terra estava deshabitada. Caminaba sense trobar ningú. Era trist però també estranyament pacífic. Amb la pandèmia, la cançó va adquirir un significat nou. Ens vam despertar un dia i els carrers eren buits. Aquesta cançó va sobre trobar la pau en soledat’. Una pau que has de trobar sempre, sol o en multitud.

En els tres talls avançats, aquest trepidant Gumball Garden, Feather i Share The Present, podem escoltar sintetitzadors que formen remolins d’aire i guitarres que els sobrevolen rabents a frec, amb lletres sobre les desestabilitzacions psíquiques provocades per aquesta gran mentida o la recerca d’allò que no cal trobar perquè ja ho portem sempre a dins nostre. Tot en un sol paquet. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada