divendres, 7 d’octubre del 2022

L'SNOOPY, CONTINUA TAN VALENT

ICONES A L’ESPAI

Una icona de la cultura pop, està apunt de tornar a enlairar-se en direcció a la Lluna.

Es tracta del personatge creat el 1950 per Charles Schulz, Snoopy, que ha sigut l’escollit per indicar el moment que es produeixi “gravetat zero” en el vol inaugural de l’SLS que s’enlairarà, si no hi ha més retards, la segona quinzena de novembre, per torna a la Terra sis setmanes després.

Se l’ha dotat d’un cos que no arriba a les 5 unces de pes i de 25 cms. d’alçada Se li ha confeccionat per a l’ocasió, un vestit a mida especialment dissenyat amb totes les especificacions donades per la NASA. ‘Volíem donar-li l’oportunitat, així que vam crear un Snoopy personalitzat’ explica Melissa Menta, vicepresidenta de Peanuts Worldwide.

La missió del vol de l’Artemis I, primera proba de vol integrat del coet Space Launch System, és circumdar la Lluna i tornar, en un recorregut sense astronautes, per assegurar que tots els sistemes i condicions previstes, funcionen per a futures missions tripulades.

L’Snoopy te un llarg historial de vol amb la NASA. Els astronautes de l’Apollo X, van escollir personatges dels Peanuts com a sobrenoms, el mòdul lunar es deia com ell i el mòdul de comandament li van posar Charlie Brown. El 1990 va figurar entre els passatgers de la missió STS-32 del transbordador Columbia. També hi ha tires còmiques dibuixades per Schulz caminant per allà dalt. Quan va ho va fer, va exclamar: ‘He superat als russos...! Quan la guerra freda. Com ara, que la guerra no és freda però els russos tornen a ser els dolents.

Tom Stafford, de l’Apolo X, el 1969 acomiadant-se de l'Snoopy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada