divendres, 22 de març del 2013

DAVID BOWIE

DAVID BOWIE IS

DEL 23 DE MARÇ A L’11 D’AGOST
 
EXPOSICIÓ RETROSPECTIVA DE LA VIDA I OBRA DE DAVID BOWIE
 
Aquesta és una d’aquelles exposicions que només poden produir-se a casa. I quan dic casa, em refereixo a la de veritat. Amb tots els honors, va ser pre-inaugurada aquest dimecres a l’espera de l’oficial prevista per a demà dissabte i que sens dubte serà una de les exhibicions de l’any. Serà també de les que faran història al tractar-se d’un personatge únic amb una èpica història en el món del pop. Serà també important tema de conversa en els àmbits musicals, i no tan musicals, de Londres. 
 
 
Amb 66 anys complerts i tot just uns dies després d’editar-se el nou àlbum, torna a ser noticia amb aquesta exposició, homenatge a tot una llegenda viva. Més de 300 objectes, com la lletra escrita a mà de Rebel Rebel, entre fotos originals, veritables icones com la fotografia de Terry O’Neill per a Diamond Dogs, cartells, esbossos, vestits, com el de Pierrot per al vídeo del 1980 Ashes To Ashes, tot curosament presentat entre les sales del prestigiós museu. Ahir dijous, s’havien venut ja anticipadament gairebé 50.000 entrades.

 
A vegades la ment es reserva records que no tenen cap explicació ni motiu aparent per a què comporti tal fet. Com per exemple, el d’aquell dia en que estava allotjada en un Bed & Breakfast. La casa, amb la inevitable moqueta per tot arreu, era molt agradable. Esmorzava en una petita habitació al costat de la cuina amb la corresponent entrada de servei semi-soterrada tal i com manen els cànons de les cases angleses. La cambrera era negra i servia el també típic esmorzar consistent en un horrorós cafè, té i torrades amb melmelada i mantega. El que més bé conservo és l’aroma que flotava en l’ambient i el que estava sonant per un aparell de ràdio que la senyora tenia posat. Era Young Americans de David Bowie
 
Així, potser ara es tancarà el cercle.
 
 
 

 
 
 
Noel Gallagher i Tilda Swinton entre els assistents la nit del dimecres a la pre-inauguració
 
Pixie Geldof
Bobby Gillespie
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada