dijous, 28 de març del 2013

GATS QUE SABEN

Me’n recordo quan vaig haver d’escriure quatre ratlles per la presentació d’un llibre sobre l’autoestima dels catalans. Asseguda davant del portàtil, em mirava lo tranquil·les que vivien – i que continuen vivint – les meves dues gates. L’observació d’aquesta simple actitud em va servir per fer l’escrit. Els gats no s’han de preocupar de res més que de ser gats. No es plantegen la possibilitat de ser res més, entre altres coses per què seria del tot absurd. A diferència dels gossos, son ben amos de la seva vida. I a partir d’aquí, em desfogava. 
 
És sabuda, des del seu vegetarianisme, la militància combativa de Morrissey en la defensa dels animals. La cancel·lació d’una gira pel Canadà, per recolzar el boicot contra els seus productes en protesta contra la caça de foques o marxar de l’escenari del Festival de Coachella per l’olor a carn a la brasa que impregnava a tot Déu, en son uns exemples. “Si t’agraden els animals, és obvi que no vulguis fer-los mal” ha comentat en més d’una ocasió. El 2006 va ser fortament criticat per donar suport explícit a Animal Rights Militia declarant que entén els seus mètodes contra grangers i científics, referint-se a la mateixa violència que ells apliquen com a l’únic mètode que entenen.
 
 
La Fanny i Morrissey es van fer amics de seguida que es van veure. És la gata del fotògraf Jake Walters, amic i col·laborador del músic que comenta que va ser un amor a primera vista. “Sembla com si portes allà al damunt del seu cap tota la vida i evidentment van ser tan sols uns segons. Te una expressió de dominar la situació i de que els demés som els que no entenem que trobo genial”. La foto la va prendre el 2010 i encara que originalment pertany a un encàrrec, posteriorment ha estat utilitzada per l’organització PETA (People For The Ethical Treatment Of Animals).

 
 
John Lennon
 
 
Michelle Phillips
 

Joey Ramone
 

Patti Smith
 

Kurt Cobain

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada