dijous, 1 d’octubre del 2020

BELBURY POLY, BITLLET D’ACCÉS

NOVETAT DISCOGRÀFICA

Deixem altra vegada les paranoies fora i disposem-nos a entrar a la sempre interessant galàxia de  Belbury Poly que ens sedueix novament amb aquest nou disc, The Gone Away

El co-fundador de Ghost Box Records, Jim Jupp, en aquests onze nous temes, es manté dins de les mateixes coordenades de seqüències poli-rítmiques, melodies tipo folkish i kosmiche. S’ha inspirat en les antigues fades britàniques, creences i obsessions màgiques d’èpoques de més abundància i capacitat d’observar-les: ‘Sempre he tingut aquest tema en el fons de la meva ment i aquesta vegada volia enfocar-m’hi especialment’ explica. També manté el referent de les series de televisió. No per res és fan de la mítica The Twilight Zone. ’A diferencia de les histories de fantasmes, extraterrestres i l’espiritualitat a mig rostir d’aquests temps, generalment només es parla del tema en el context de la infància o en problemes de salut mental. Si t’hi fixes, no hi figuren, però les històries persisteixen’ explica. I te rao.

El disc s’ha anat fent a foc lent al llarg de tres anys, acabant-lo just abans de les emergències, mentre col·laborava en altres històries amb gent com John Foxx o Bill Ryder-Jones (The Coral), o amb coses més curioses com co-escrivint una cançó amb Paul Weller pel seu recent estrenat disc On Sunset. Qui diu que el mon s’ha parat? A l’abast des de mitjans de mes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada