diumenge, 4 d’octubre del 2020

CIRCULACIÓ FLUIDA i SENSE RETENCIONS

TRASPASSOS

Aquest mes de setembre no hi ha hagut massa trànsit

A part de Diana Rigg ‘Emma Peel’, que ja ha estat referenciada, la del dibuixant argentí QuinoMafalda’ el darrer dia de setembre i la recent d’ahir dissabte ja dintre d’octubre, del membre inseparable de Gurrutxaga a la Mondragón, ‘Popotxo’ Ayestaran, que als seus 69 anys va fer el darrer cop d’ull des de casa seva a Donosti, aquests en son alguns més dels que han fet via:

El nord-americà Gary Peacock, destacà amb el contrabaix amb formacions com la de Bill Evans o Keith Jarrett. Va traspassar el dia 5.

Gary Peacock

Simeon Oliver Coxe III, membre dels Silver Apples, el grup electrònic amb base a Nova York actiu entre el 1967 i el 1970 i reactivat a partir de mitjans dels 90. Va morir el dia 8.

Ronald Nathan Bell, nascut el 1951 que va morir el dia 9 de cop i volta sense avisar a ningú. Va ser co-fundador dels discotaqueros Kool & The Gang.

Ronald Nathan Bell

El primer vocalista dels hardcoretes Bad Brains, Sid McCray ‘SidMac’, abans no entrés H.R. a la formació de Washington. Va estar el que dura un singlot, del 77 al 78. Va traspassar també el dia 9 segons ha informat la família.

El 14, va marxar un altre dibuixant dels que deixen senyal. Conegut com Fer, va dirigir El Papus i va ser co-fundador de El Jueves, ‘la que sale los miércoles’, que també va dirigir una època. Va fundar un ’puti-club’ històric.

Georgia Marie Dobbins-Davis, co-fundadora de The Marvelettes i co-autora del tema Please Mr. Postman, per la que la Motown com a mínim li haurà enviat una corona. Poc després d’enregistrar-la el 1961, va haver de deixar a les seves companyes perquè son pare li va prohibir involucrar-s’hi més del compte. Un encant d’home. Va morir el dia 18 als 78 anys.

Georgia Marie Dobbins-Davis

Dave Kusworth, veu i guitarra dels Jacobites i d’altres com The Dogs D’Amour o The Hawks. Ho va esbombar la seva parella Anouschka Elspass. Va traspassar amb 60 anys el dia 19.

Dave Kusworth

El mateix dia, Terence Frederick Clemson dels Downliners Sect. entre altres. Va tocar amb Chuck Berry i Bo Diddley al famós London Rock And Roll Show del Wembley, l’agost del 1972.

Dels psicodèlics anglesos Kaleidoscope, actius del 1967 al 1970, abans The Sidekicks i després Fairfield Parlour, l’anglès Kenneth Edmund “Eddy” Pumer, traspassava el 21.

“Eddy” Pumer

L’occitana Juliette Gréco, la ‘Muse de l’existentialisme’ i de qui Jean-Paul Sartre va dir que tenia ‘milions de poemes a la seva veu’, ha traspassat aquest dia 23 amb 93 anys. Entre centenars, serà recordada per cançons com La Javanaise de Gainsbourg o Les Feuilles Mortes d’Yves Montand.

El membre dels Small Faces,  Jimmy Winston, ho va fer el 26. A més de la seva imprescindible faceta de músic i cantant a la primaría de la banda, va fer alguns passos com actor participant a Hair el 1968 i a la sèrie Doctor Who.

El texà Morris MacDavis moria el dia 29 a Nashville, va compondre alguns temes que van donar la volta al mon fins marejar-se, com In The Ghetto, inoblidable en la veu d’Elvis Presley.

Acabem amb una veu meravellosa, la d’Helen Reddy, que ens va deixar el 29. Nascuda a Melbourne va començar molt jove guanyant en un concurs de talents emergents el 1966. Amb la cançó I am Woman del 1971, va ser catapultada a totes les formes possibles d’èxit. Fins d’aquí a uns dies. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada